Milyon liralýk evler güvenlikçilere kaldý
Milyon liralýk evler güvenlikçilere kaldý PDF Yazdır e-Posta
Yasin Özçelik tarafından yazıldı.   
Çarşamba, 25 Şubat 2009 11:15
Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi'nin yaklaÅŸýk 5 milyon TL'ye mal ettiði Samanyolu Rekreasyon Projesi, hüsrana uðradý. Milyon liralýk evler ÅŸimdi üç güvenlik görevlisine emanet.

BüyükÅŸehir Belediyesi'nin 5 milyon TL'lik Samanyolu Rekreasyon Projesi de GökkuÅŸaðý Projesi'yle ayný kaderi paylaÅŸýnca, milyon dolarlýk villalar güvenlikçilere kaldý.

Geçtiðimiz yýl açýlmasý planlanan ancak, ilgi görmediði için boÅŸ kalan proje kapsamýnda 40 bin metrekarelik alanda 10 adet villa inÅŸa edilmiÅŸ ve bunlarýn restoran olarak kiralanmasý planlanmýÅŸtý. BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkaný Melih Gökçek'in "prestij" projelerden biri olarak duyurduðu Samanyolu Rekreasyon alanýnda boÅŸ bir ÅŸekilde bekleyen milyon dolarlýk villalar ÅŸimdi üç güvenlik görevlisi tarafýndan korunuyor.

Projenin yanlýÅŸ yere ve yanlýÅŸ ÅŸekilde uygulandýðýný öne süren BüyükÅŸehir Belediye Meclisi CHP Grup BaÅŸkan Vekili Fazýl Güleken, bu projede de GökkuÅŸaðý'nda olduðu gibi trilyonlarýn boÅŸa gittiðini iddia etti.

Hüsrana uðradýlar
Alanýn restoranlara ihale yöntemiyle kiralanacaðýnýn duyurulduðunu belirten Güleken, bu alanýn da týpký EskiÅŸehir Yolu'nun tam ortasýndaki GökkuÅŸaðý projesindeki gibi ilgi görmediðini söyledi. Buraya harcanan trilyonlarýn boÅŸa gittiðini kaydeden Güleken, belediyenin bu projeyle bir kez daha hüsrana uðradýðýný vurgulayarak, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Öðrendiðimize göre bu villalarýn hepsi balýk ve et restoran olacakmýÅŸ. Ne yapmaya çalýÅŸtýklarýný anlamak gerçekten mümkün deðil. Mogan gibi bir yer varken vatandaÅŸ neden buraya gelsin? üstelik de yolun Ankaraya geliÅŸ istikametinin kenarýnda bir yer. Týpký GökkuÅŸaðý'nda yaptýklarý gibi büyük iddialarla bu iÅŸe giriÅŸtiler. Ama bunun da sonu hüsranla bitti.

40 bin metrekarelik alanda 10 villa tarzýnda inÅŸa edilen yapýlarýn ihale usulü kiraya verileceði belirtilirken, 265 araç kapasiteli bir otoparký da bulunan rekreasyon alaný, baÅŸýnda Murat Doðru'nun bulunduðu BüyükÅŸehir Belediyesi Etüt-Proje Daire BaÅŸkanlýðý tarafýndan projelendirildi. Proje hakkýnda en yetkili isim olan Doðru ise rekreasyon alaný ile ilgili olarak yaklaÅŸýk bir yýl önce yaptýðý açýklamada, "Ben bu konuda bilgili deðilim. Bilgili olsam bile size veremem. Oradaki arkadaÅŸlara iyi çalýÅŸmalar diliyorum" demiÅŸti.

Bir baÅŸka hayalet kasaba GökkuÅŸaðý
BüyükÅŸehir Belediyesi'nin büyük umutlarla açtýðý EskiÅŸehir Yolu üzerindeki GökkuÅŸaðý Rekreasyon Alaný'ndaki 24 iÅŸyerinin tamamý kapalý ÅŸekilde bekliyor. Milli Kütüphane'nin hemen karÅŸýsýndaki refüjde yer alan GökkuÅŸaðý Rekreasyon alaný açýlmadan önce hem meslek gruplarý ve CHP'liler projeyi günlerce eleÅŸtirmiÅŸ, yerinin ve projenin yanlýÅŸ olduðunu belirtmiÅŸlerdi. GökkuÅŸaðý Rekreasyon alaný BaÅŸkan Melih Gökçek'in "Ben hayal ettim mimarlar çizdi" sözlerinini "doðrular" biçinde "hayalet kasaba"ya dönüÅŸmüÅŸtü ve kaderine terkedildi.

Kaynak: Hürriyet Yazan: Eray Görgülü
 
mimar | iç mimar | likapa