çim Saha Isýtma Bir Lüks Deðil
çim Saha Isýtma Bir Lüks Deðil PDF Yazdır e-Posta
Yasin Özçelik tarafından yazıldı.   
Çarşamba, 24 Eylül 2008 18:07
çim Saha Isýtma Bir Lüks Deðil

REHAU çim Isýtmalý Innsbruck’taki Tivoli-Neu Stadý

Modern çim sahalar donma noktasýnýn altýndaki sýcaklýklarda da iÅŸlevselliklerini korumasý gerekiyor. Yani, zemin donmamalý ve yüzeyi mümkün olduðunca karla kaplý olmamalý. DonmamýÅŸ bir zemin, yüklü yaðýÅŸlarla gelen suyun zemin tarafýndan drene etme özelliðini korumasýný ve donmuÅŸ zemin sebebiyle olasý sporcu yaralanmalarýndan kaçýnmayý garanti eder.

UEFA çim Saha Isýtmasýný Öneriyor
UEFA donma tehlikesi bulunan iklim bölgelerindeki stadlar için çim saha ýsýtmayý öneriyor. çim saha ýsýtma sistemi maçtan hemen önce ya da maç sýrasýnda yaðan karý eritebilecek ÅŸekilde uygulanýyor. Her sistem söz konusu stadýn bulunduðu bölgenin iklim koÅŸullarýna göre özel olarak planlanýyor ve hesaplanýyor.

REHAU çim saha ýsýtma çimin yüzey sýcaklýðýna 0ºC - +2 °C aralýðýnda etki ederek güncel hava koÅŸullarýna ve taÅŸýyýcý tabakanýn nem derecesine baðlý olarak zorunlu çim saha ýsýtma hizmeti ortaya çýkarýyor. REHAU çim saha ýsýtma sistemi zeminde +2 °C’lik bir kontrol sistemi oluÅŸturuyor.
Kaynak:arkitera.com
 
mimar | iç mimar | likapa