|

Indesit Company, tüm dünyada yaÅŸanan olumsuz finansal etkilere raðmen 2008 yýlý için planladýðý 1 milyon adet buzdolabý üretme hedefini yakaladý.
Indesit Company'nin Hotpoint-Ariston ve Indesit markalý buzdolaplarý ve derin dondurucularýnýn imal edildiði Manisa fabrikasý, 2008 üretim hedefine Aralýk ayýnda ulaÅŸarak, 1 milyonuncu buzdolabýný üretti. Indesit Company'nin buzdolabý imalatý yaptýðý dört ülkeden biri olan Türkiye'deki Manisa fabrikasýndan büyük Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleÅŸtiriliyor. Dünya çapýnda sahip olduðu 17 üretim tesisinden biri olan Manisa'daki buzdolabý fabrikasý, son dönemde olaðanüstü hýzlý bir büyüme kaydederek, Indesit Company'i global pazarda üst seviyelere yükseltti. üretim miktarýný 2006'da bir önceki seneye göre yüzde 40 artýran firma, 2007'de de Avrupa ve Uzak Doðu'ya yaptýðý ihracatý yüzde 80 düzeyine çýkardý. Indesit Company Manisa fabrikasýný ise 2009 yýlýnda daha da büyütmeyi amaçlýyor.
Indesit Company Manisa Fabrikasý Müdürü Turgay Dað, Türkiye'de üretilen 1 milyonuncu buzdolabý ile ilgili ÅŸunlarý söyledi: "Özellikle son dönemde Türkiye satýÅŸlarýmýzýn iyi gitmesi, bu seneki hedeflerimize ulaÅŸmamýzda ciddi ÅŸekilde yardýmcý oldu. Aralýk ayýnýn ilk yarýsýnda, 1 milyonuncu buzdolabý, Indesit Company tarihinde ilk defa Manisa'da üretildi. Böylece beklenen çok önemli bir hedefe ulaÅŸýldý. 2008 yýlýnda ürettiðimiz 1 milyon buzdolabý ile Manisa fabrikasý, kurulduðu 1995 yýlýndan beri toplamda 5 milyon 500 bin adede ulaÅŸtý. Manisa fabrikamýzýn yakaladýðý baÅŸarýyý, 2009 yýlýnda üretimi daha da artýrarak perçinlemek istiyoruz. Åžu anda tüm dünyada ‘yýlýn ürünü' olarak lanse edilen Hotpoint-Ariston markalý 4 kapýlý buzdolabý Quadrio, sadece Türkiye'de üretiliyor ve tüm diðer ülkelere buradan ihraç ediliyor. Bu da Indesit Company Türkiye fabrikasý olarak bize gurur veriyor."
Indesit Company Türkiye Genel Müdürü Andrea Ojetti ise Indesit Company'nin gelecek planlarý arasýnda Türkiye'nin önemli bir yer tuttuðunu, bu yüzden Türkiye'de doðru yatýrýmlar yaparak konumlarýný iyice güçlendireceklerini belirtti. Indesit Company bünyesinde çalýÅŸan herkesi ailenin bir ferdi gibi gördüklerini söyleyen Ojetti, ailenin fertleri olarak Türkiye'deki konumlarýný önemli ve güçlü gördüklerinin de altýný çizdi. Åžirketin yýllýk satýÅŸlarýnýn bunun bir göstergesi olduðunu ekleyen Ojetti, sözlerine ÅŸöyle devam etti: "Indesit Company'nin yan sanayiler ile ilgili önemli projeleri bulunuyor. Yan sanayilerimizi geliÅŸtirerek ÅŸirketimizin kalitesini artýrmayý hedefliyoruz. Hem yerel piyasada hem de ihracatta gelecek 3 yýl için iddialý hedefler koyduk. ürünlere, insan kaynaðýna ve daðýtým kanallarýna önemli yatýrýmlar yapacaðýz." Yenilik ve geliÅŸimi, büyüme ve uluslararasý ortamda rekabet edebilme açýsýndan önemli bir etken olarak gören Indesit Company'nin baÅŸarýsý, sadece rakamlara deðil, 2007 ve 2008 senelerinde aldýðý ödüllere de yansýdý. 30 yýlý aÅŸkýn bir süredir Indesit Company, çamaÅŸýr makinesi, kurutucu, yýkama-kurutma makinesi, bulaÅŸýk makinesi, buzdolabý, dondurucu, fýrýn, ocak, davlumbaz, ýsýtýcýlar ve kapaklar üretiyor. Yýlda yaklaÅŸýk 16 milyon ev aleti üreten Indesit Company ürünlerini, her gün 60 bin kiÅŸi satýn alýyor. Kaynak: Arkitera.com
|